01 April 2012

De miljarden van het Vaticaan..!!

Heb  jij je ooit afgevraagd hoe rijk de Rooms-katholieke kerk werkelijk is. In het boek ‘De miljarden van het Vaticaan’, gaat schrijver/filosoof Avro Manhattan een kijkje in de werkelijke vermogen van de Katholieke kerk.




Een paar citaten:

‘Het Vaticaan heeft enorme investeringen, in samenwerking met de Rothschilds uit Groot Brittannië, Frankrijk en Amerika, met de ‘Hambros Bank’, met ‘Credit Suisse’ in London en Zurich. En in de VS heeft het Vaticaan enorme inversteringen in de Morgan Bank, de Chase-Manhattan Bank, de First National Bank of New York, de ‘Bankers Trust Company’, onder andere.. Het Vaticaan heeft miljarden aan aandelen in de grootste en meest machtige bedrijven zoals Gulf Oil, Shell, General Motors, Bethlehem Steel, General Electric, IBM, TWA en etc.’ (…)

“Om je een idée te geven van het enorme kapitaal aan onroerend goed dat onder de vleugels van de Katholieke Kerk wordt beheerd en in de jaarlijkse aankoop ervan., hier een opmerking van een van de leden van de ‘New York Catholic Conference’, namelijk dat ‘deze kerk waarschijnlijk aan de top van de ranglijst van onroerend goedbezitters, alleen wordt voorgegaan door de overheid van de United States Nog een statement van een Katholieke priester, die landelijk in de organisatie opereert: “De Katholieke Kerk moet vast het grootste bedrijf zijn in de VS. We hebben namelijk vestigingen in elke buurt van elke stad. Onze bezittingen en ons onroerend goed-portefeuille zullen ongetwijfeld groter zijn van die van ESSO, AT&T en US-Steel tezamen! En onze lijst van huurdersbetalingen zal waarschijnlijk alleen worden overtroffen door de overheid van de VS…”

En de Katholieke Kerk zal de grootste aandelenhandelaar zijn van de wereld, wanneer je alle bezittingen optelt. Het Vaticaan is –onafhankelijk van elkaar opvolgende Pausen- zich gaan oriënteren op de VS. De Wall Street Journal meldde dat de deals van het Vaticaan, alleen al in de VS, zó groot waren, dat vaak goud werd aangekocht of verkocht, ter waarde van meer dan US$ 1 miljoen per keer. (…)

 “De schat aan goudstaven van het Vaticaan wordt door het ‘United Nations World Magazine’ geschat op ‘enkele miljarden dollars’. Een groot deel hiervan is opgeslagen in goudbewaarplaatsen bij de US Federal Reserve Bank, terwijl de rest is opgeslagen in Engeland en Zwitserland. En nog steeds is dit slechts een klein deel van het vermogen van het Vaticaan, dat alleen al in de VS groter is dan het bezit van de rijkste 5 top-concerns in de VS. Als je daarbij al het onroerend goed, het aandelen- en effectenbezit buiten de VS meerekent, dan krijg je een optelling van de rijkdom van de Katholieke kerk, die vergelijkbaar is met het bezit van een groot Westers land.”

 “De Katholieke kerk is daarmee de grootste onafhankelijke financiële kracht in de wereld, een vergaarplaats van rijkdom en onroerend goed in het bestaan van de mensheid. Deze kerk is de grootste eigenaar van materiële rijkdom dan enig ander instituut, bedrijf, bank, samenwerkingsvorm, overheid of staat op de hele globe.. Daarmee is de Paus, als de zichtbare heerser van deze immense massa rijkdom, vanzelfsprekend het rijkste individue van de twintigste eeuw.  Niemand is maar bij benadering in staat een schatting te maken van zijn onmetelijke rijkdom, in termen van miljarden dollars..

Mr. Manhattan stelt zich ook een van de meest uitdagende vragen rondom de morele leidraad van de Katholieke kerk rondom dit welvaartsoverschot:

“Jezus, de persoon die aan de basis stond van het Christendom, was de armste van de armen. De Rooms-Katholieke kerk, die claimt Zijn kerk te vertegenwoordigen, is de rijkste van de rijksten, het meest welvarende instituut van de wereld. (…) Hoe kan het dan dat een dergelijk instituut, dat zegt te handelen in de naam van dezelfde rondreizende prediker, wiens behoeften zodanig waren, dat hij niet eens een kussen had om zijn hoofd te rusten te leggen, nu zodanig topzwaar is geworden van rijkdom, dat het kan wedijveren met de gecombineerde macht van meestal twijfelachtige financiële conglomeraten.. Samenwerkingsvormen van de meest potente industriële superreuzen, en met de meest welvarende wereldwijd opererende corporaties in de wereld?

Zou het niet fantastisch zijn als de Paus eenvoudig antwoord zou geven op deze vraag?
De interesse in deze rijkdom wordt niet gemaakt vanuit een persoonlijk perspectief. Er heerst diepe verontwaardiging over deze morele corruptie vanuit het menselijk perspectief. De rijkdom van de Katholieke kerk is zodanig dat het enorme, duurzame, sociale programma’s op zou kunnen zetten. WERELDWIJD! Programma’s die alleen al de enorme honger in de wereld zouden eindigen. Deze kerk heeft ook de kracht en de middelen om zich tegen alle oorlogen te verzetten. Deze kerk heeft de financiële vermogens om een eco-vriendelijke planeet te initiëren, de Bijbelse hemel op Aarde. Hoe ironisch kan het zijn…!
Maar waarom zouden ze investeren in de ‘groene technology’, terwijl je tegelijkertijd enorme investeringen doet, in aandelen van olie- en gasexpoitanten. Feitelijk paste de Irak- en Afghanistan oorlog voor hen perfect  in het kader van hun financiële investeringen.



De enige conclusie kan alleen maar zijn dat religie zowel financieel als moreel corrupt is.

Priester van over de hele wereld, zouden hun geest moeten openen, maar vooral hun harten. Laten ze stoppen met het stoppen van het volgen van deze indoctrinatie-politiek. Stop met het zingen van sprookjes in de kerk en kijk naar de werkelijke uitdagingen die vóór ons liggen. Confronteer je superieuren met dit verhaal en begin met het prediken van de Waarheid..!



Wat is eigenlijk jouw ‘religie’..?
Als je een Christen bent, zal het ook jou meermalen gevraagd zijn.. “Wat voor geloof heb jij?” Maar heb je wel een religie, als je van geboorte Christen bent..? Is jouw geloof niet bekend onder de naam ‘menselijkheid’..? Zou jij willens en wetens een medemens geweld willen aandoen, of een ander levend wezen op Aarde. En hopelijk wordt je, met elke dag die verstrijkt een beter mens, nietwaar?

Ook jij probeert waarschijnlijk je bijdrage aan een ‘betere wereld’ te leveren elke dag, niet door anderen te veroordelen, maar door jezelf in Liefde te manifesteren. Wetende dat je alleen in deze Liefde een positieve toekomst voor de mensheid en deze prachtige planeet kunt creëren.

Volg het pad van je eigen spirituele ontwikkeling, dat je mogelijk steeds dichter bij je doelen brengt, elke dag weer. Ook jij zult dan geen leiders hebben, noch er een willen worden. Volg daarom niemand, en wens niet gevolgd te worden.. Jij kunt het hoogste goed in jezelf vinden, en dat van anderen stimuleren, door JOUW eigen pad te volgen. Volg je hart en je zult dit pad de volgende dag bewandelen.

No comments:

Post a Comment